Ünnepi ajándékcsomag ötletek kollégáknak

Ünnepi ajándékcsomag ötletek kollégáknak

Te mit érzel, amikor ajándékot kapsz? Azt, hogy törődnek veled, szeretnek téged, megbecsülnek és gondolnak rád. Ezt az érzést adhatod át te is, amikor a kollégáidnak ajándékozol a cégnél.

Mindenki szeret ajándékot kapni.

Először is ott van maga a csomagolás. Van valami izgalmas, valami sejtelmes abban, hogy a doboz mélye rejt valamit, amit még nem láthatunk, mégis karnyújtásnyira vagyunk tőle.

Lehet, hogy egy régóta vágyott kulacs? Vagy egy spéci toll? Esetleg egy menő táska?

A meglepetés, az ajándékozás erejét nem szabad csak a szeretteinknek tartogatni - érdemes akár az új kollégákat egy „welcome” csomaggal meglepni vagy megajándékozni az év végi karácsony, illetve a jeles évfordulók alkalmával.

Miért érdemes ajándékozni a cégen belül?

Te mit érzel, amikor ajándékot kapsz? Azt, hogy törődnek veled, szeretnek téged, megbecsülnek és gondolnak rád. Ezt az érzést adhatod át te is, amikor a kollégáidnak ajándékozol a cégnél.

Azok a munkatársak, akik ajándékot kapnak, lojálisabbak lesznek a vállalat iránt, valamint a munkamorál is növekedni fog. (Ez persze csak akkor igaz, ha egész évben érzik azt, hogy megbecsülik őket: egyetlen gesztussal ugyanis nem lehet elfeledtetni egy teljes évnyi rossz tapasztalatot.)

Hogyan lehet személyre szabott ajándékot adni a kollégáknak?

Sok munkaadó egész egyszerűen nyűgnek tekinti az ajándékozást és

  1. egész egyszerűen kihagyja
  2. vagy mindenkinek ugyanolyan ajándékot vásárol.

Persze az utóbbi valamivel jobb mint az első, mégis van az emberben egy uniformizált érzés: "nem vagyok különleges, nem figyelnek oda rám - ugyanolyan vagyok, mint bárki más."

A hatékonyság ereje az egyediségben rejlik.

Érdemes az ajándékcsomagokat úgy összeválogatni, hogy azok a termékek, tárgyak kerüljenek bele, amitől a kollégád úgy érzi, hogy ő különleges, és kitünteted a figyelmeddel. A legeslegjobb, ha minden egyes dolgozó, A-tól Z-ig pontosan ugyanezt érzi.

És hogy mik ezek az egyedi ajándék ötletek? Nézzük meg őket sorban!

Meglepetés ötletek az év végi céges ajándékozáshoz

Nem kell feltétlenül nagy és drága ajándékokra gondolni, inkább a kreativitásra kell helyezni a hangsúlyt a karácsonyi ajándékozás során.

#1 A népszerű ételek és italok - kicsit újragondolva

A hideg időben a borok és a teák mellett az édességek dominálnak. A Spark Promotions karácsonyi ajándék ötletek kínálatában többféle, kész ajándékcsomagot is találhatsz.

  • Kulináris finoságok,
  • barista,
  • teák,
  • borok
  • édességek, stb. témában. Érdeklődhetsz, hogy ki mit kedvel jobban, és e szerint válogathatod össze a különböző ajándékcsomagokat.

(Ha kíváncsi vagy a további, céges karácsonyi ajándékcsomag ötletekre, kattints a linkre!)

Hogyan tedd egyedivé?

  • A csomagolásban elhelyezhetsz névre szóló üdvözlőkártyát, kézzel írottan, egyedi szöveggel, aláírással. Ezt biztosan minden munkatárs nagyon értékelni fogja!
  • Ha dobozban vagy celofánba csomagolod, tehetsz rá céglogós szalagot.
  • Ha azt szeretnéd, hogy utána is használják, jó választás egy céglogós pamuttáska, melyből számtalan szín és fazon közül tudsz nálunk választani.

#2 Tech termékek

Egyértelmű, hogy a tech-, IT-részlegnek valamilyen kütyüt célszerű ajándékozni.

Az IT, kütyü kínálatunkból többféle, különböző termék közül is mazsolázhatsz. Meglepheted a kollégáidat például:

  • Power bank-kel (ebből létezik bambuszból készült verzió is, ami környezetbarátabb)
  • USB-töltők, HUB-ok, illetve egyéb USB kütyük,
  • ezenkívül pendrive-ok, különböző formákban.

Hogyan tedd egyedivé?

A kütyükre (amelyek gravírozhatóak) egyedi neveket gravírozhatsz, így akár névre szóló ajándékokkal lepheted meg a kollégáidat.

#3 Környezetbarát kulacsok, ivópalackok

Az italtartók, kulacsok (vagy legújabb néven tumblerek) egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Léteznek fémből, bambuszból, illetve üvegből, vagy újrahasznosított PET-ből készült termékek is, így bőven van választék.

Hogyan tedd egyedivé?

A fémből vagy bambuszból készölt termékekre a név mellett egy kisebb idézetet is gravírozhatsz, hiszen van elég hely rajtuk.

Amire még érdemes figyelni a céges karácsonyi ajándékok esetében: a jó minőségű csomagolás

A doboz az első, amit az ajándékozott meglát, így érdemes egy jó minőségű, újrahasznosított papírból készült anyagban gondolkodni. A dobozon helyezz el céges logót, de ne ez domináljon - inkább a brand színei, és a hangulat legyen az, ami megfogja az embert.

Jusson eszedbe, hogy most nem repi ajándékot adsz, hanem a kollégákat leped meg - így teljesen másképp kell gondolkodni ezekben az esetekben.

A lényeg: ne csak úgy ajándékozz valamit. Legyen mögötte érzés, terv, legyen vele munka, hiszen a munkatársaid megérdemlik, hogy törődj velük - a megbecsülést pedig ezzel a gesztussal is nagyon jól ki tudod majd fejezni.