Minden, amit a tamponnyomásról tudnod kell

Minden, amit a tamponnyomásról tudnod kell

Mi is az a tamponnyomás?

A tamponnyomás egy gyakran alkalmazott technológia, hiszen gyors és kiváló munkát lehet vele végezni. A számos digitális technológia mellett, még mindig megállja a helyét ez a technológia, ugyanis egy- vagy többszínes grafikákat is hihetetlen hatékonysággal lehet megjeleníteni vele. A kért logót a nyomóformáról egy szilikon hordozófej segítségével helyezzük rá a termékre, a festékréteg vékonysága miatt pedig azonnali a száradás.

A technológia jellegzetességei

A technológia egyik fő előnye, hogy sokoldalúan használható majdnem minden anyagú felületre kiválóan használható, például műanyag toll, bambusz powerbank, üveg kulacs. Természetesen a tamponnyomásnál is meg vannak szabva a határok, mivel a nyomófejeknek a mérete befolyásolja azt, hogy mekkora nagyságban tudjuk kivitelezni a kért grafikát. Korlátozott méretben akár ívelt formákat is lehet készíteni ezzel a technológiával. Vállalatunk tamponnyomással maximum 5 színt tud megjeleníteni, természetesen a termék és a logó mérete is képes befolyásolni azt, hogy a kiválasztott termékre hány színt és milyen módon lehet ábrázolni.

Reklámajándék tamponnyomással

Nézzünk pár példát, hogy mire is gondolunk

Egy tollra jól alkalmazható 1 vagy akár több szín is, azonban a kis méretek miatt ilyen terméknél gyakran érdemesebb 1 színt választani. Ellenben egy powerbankra vagy egy jegyzetfüzetre a nagyobb emblémázható felület miatt könnyedén meg lehet jeleníteni akár többszínes lógót is. Vannak olyan felületek és anyagok, amikre pedig egyáltalán nem lehet tamponnyomással emblémázni, ilyenek például a textil termékek.

0:00
/
Tamponnyomás tollra

Tamponnyomás lépésről-lépésre:

1. Kezdetben egy nyomólemezre rákerül az embléma, amit a termékre fogunk elhelyezni.

2. A beállítások után a nyomólemez mélyedéseibe festék kerül, amit a szilikon hordozófej segítségével rányom a gép a termékre. Ez a folyamat a terméktől és a festéktől függően megismétlődik, hogy a legszebb végeredményt kapja az ügyfél.

3. A termék ezzel készen is van, hiszen a ráhelyezett festék azonnal meg is szárad.

4. Minőség-ellenőrzést végeznek a kollégák, hogy megbizonyosodjunk a termék kiválóságáról.

5. A terméket becsomagoljuk és küldjük is az ügyfélnek használatra.

0:00
/
Emblémázási technológia - tamponnyomás