5 környezetbarát reklámajándék, amit bármilyen kampányhoz fel tudsz használni

5 környezetbarát reklámajándék, amit bármilyen kampányhoz fel tudsz használni

A környezetbarát reklámajándék nagyszerű módja annak, hogy népszerűsítsd márkádat, miközben a fenntarthatóság iránti elkötelezettségedet is megmutatod.

A reklámajándékok hatékony eszközt jelentenek egy cég számára, hiszen a márkaismertség növelésére, új ügyfelek bevonzására és a meglévők megtartására is egyaránt hasznosak lehetnek. Egyedi és praktikus termékek választásával, amelyeket az ügyfelek mindennapjaik során használhatnak majd, a céged maradandó benyomást tud hagyni. Ráadásul egy pozitív kapcsolat kialakítását is elősegítheted ügyfeleiddel. Adunk néhány tippet, hogyan tudod igazán hatékonyan felhasználni a reklámajándékokat:

Hogyan válassz jó reklámajándékot?

Elsősorban meg kell határozni a célokat! Mielőtt elkezdenénk a reklámajándékok osztogatását, fontos meghatározni a céljainkat az adott kampánynál. Növelni szeretnénk a márkaismertséget? Jutalmazni szeretnénk a hűséges ügyfeleket? Esetleg növelni szeretnénk az eladásokat? Ha megvagyunk a céljaink meghatározásával akkor kezdhetjük a reklámajándékok kiválasztását. Fontos, hogy legyen összhangban a kiválasztott reklámajándék és a céges arculat, illetve üzenet. Semmiképpen sem optimális például egy a környezetvédelmet hangsúlyozó cégnek olcsó műanyag tollakat osztogatni, helyette kiváló választás lehet egy búzaszalma golyóstoll.

Ezenfelül fontos, hogy ismerjük a célközönséget és annak megfelelően válasszunk reklámajándékot. Például, ha cégünk a fitnesziparban tevékenykedik, akkor érdemes egy vizes palackok, egy fitnesz karórát vagy akár egy tornazsákot ajándékozni. Azonban, ha céged a technológiai területen működik, akkor például egy powerbank ideális választás lehet.

Kulcsfontosságú lépés az egyediesítése ezeknek a reklámajándékoknak. Itt természetesen nem azt értjük, hogy egyesével nevesíted az összes terméket, habár ez is megoldható lenne, hanem, hogy a logódat helyezed el ezeken a termékeken. A reklámajándékok emblémázása jelentősen növelheti az emlékezetben maradás idejét, hiszen minél feltűnőbb és egyedibb egy reklámajándék, annál több emberhez fog eljutni.

Hogyan használd a reklámajándékokat? Adunk pár ötletet!    

Fontos meghatározni azt, hogy milyen kampányt szeretnénk és mikor akarjuk azt megvalósítani. Amennyiben rendezvényen vagy konferencián osztogatnánk a reklámajándékot, akkor érdemes kisebb méretű és könnyen hordozható reklámajándékokat választani. Azonban használhatjuk akár a közösségi média erejét is, például egy emblémázott reklámajándék felhasználásának kreatív módjai és ezt egybekötve egy nyereményjátékkal, amely alatt márkaismertségünket is tudjuk növelni.

Összefoglalva, egy emblémázott reklámajándék költséghatékony módja lehet a márkaismertség növelésének, az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésnek és az értékesítés buzdításának. A márkánkhoz illő ajándékok megfelelő kiválasztásával, a reklámajándékok emblémázásával és stratégiai ajándékozásával maradandó benyomást kelthetünk ügyfeleinkben.

Miért válasszunk környezettudatos reklámajándékot?

A mai világban egyre fontosabb a vásárlók számára, hogy a cégek környezettudatosak legyenek, és lépéseket tegyenek ökológiai lábnyomuk csökkentése érdekében. Gyakran megfigyelhető, hogy a fogyasztók ez alapján választják ki azt a céget, akitől majd vásárolnak. A környezetbarát reklámajándék nagyszerű módja ennek az üzenetnek a közvetítésére. Mutatunk néhány környezetbarát reklámajándék ötletet, ami a fogyasztóidnak is tetszeni fog majd:

1. Többször használható kulacsok:

Az egyszer használatos műanyag vizes palackok az óceánok és a hulladéklerakók egyik fő ellenségei, hiszen rengeteg plusz szemetet jelentenek. Azzal, hogy például egy üveg vagy fém kulaccsal ajándékozzuk meg vásárlóinkat, nemcsak a márkánkat népszerűsítjük, hanem céges értékeinket is közvetítjük fogyasztóink felé. Illetve egy praktikus reklámajándékot kapnak, amit a mindennapjaik során is könnyedén tudnak majd hasznosítani. A kulacsok esetében viszonylag nagy felület áll rendelkezésünkre, ami azt jelenti, hogy a márkánk üzenete vagy logója széles közönség számára lesz jól láthatóan elhelyezve.

Fém kulacs

2. Vászontáskák:

A vászontáskák rendkívül divatossá váltak az elmúlt években és egy kreatív logóval emlékezetessé tudod tenni őket. A vászontáskák környezetbarát alternatívát jelentenek az egyszer használatos műanyag zacskók helyett, ami szintén egy nagy előnyük. Illetve költséghatékony megoldást jelentenek, mivel előállításuk viszonylag kis költséggel jár. Ráadásul praktikus reklámajándékról van szó, amelynek élettartama is hosszabb és az emberek rendszeresen tudják majd használni mindennapjaik során. Ezenfelül még sokoldalú reklámajándéknak is számítanak, hiszen akár bevásárláshoz, munkába vagy iskolába menet, de akár edzőtáskaként is használhatják a megajándékozottak. A vászontáskák pedig különféle stílusokban kaphatóak, számos szín, anyag és méret közül választhatsz.

Emblémázott vászontáska

3.  Organikus ruházat:

Egyre több ruházati boltban figyelhetjük meg azt, hogy organikus pamutból és egyéb környezetbarát anyagból készülnek a ruházati cikkek. A biopamut pólók pedig népszerű marketingeszközzé váltak az elmúlt években a környezettudatos vásárlókat megszólító cégek számára is. Az organikus textilek olyan pamutból készülnek, amelyet szintetikus ananyagok vagy növényvédő szerek használata nélkül termesztenek. Az emblémázható organikus textilek választásával céged nemcsak a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét tudja hangsúlyozni, hanem etikusabb és felelősségteljesebb ellátási láncot is támogathat ezzel.

Emblémázott póló

4.  Napelemes powerbankok:

Mindenki számára hasznosak a powerbankok, a diákoktól kezdve egészen a cégvezetőkig, mivel mindenki egyre jobban támaszkodik a technológiára. A napelemes powerbank praktikus és környezetbarát reklámajándék és tökéletes lehet számodra például, ha túrafelszerelések értékesítésével foglalkoztok akkor tökéletes választás lehet. Egy túra során magával tudja majd vinni a megajándékozott az emblémázott powerbankot és akár töltheti is a napelem segítségével.

Emblémázható powerbank

5.  Környezetbarát tollak:

A tollak az egyik legnépszerűbb reklámajándékoknak számítanak a mai napig. Egyre több környezetbarát anyagból készült változattal találkozhatunk, kezdve egészen a kartontól, a bambuszon át egészen a búzaszalmáig. Természetesen számos különböző dizájnból választhatunk, így biztosan céged is megtalálja az arculatához legjobban illőt.

Környezetbarát reklámtoll

Összefoglalva a környezetbarát reklámajándékok kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felhasznált anyagokat, a gyártási folyamatot és a reklámajándék élettartamát. Keress olyan fenntartható anyagokból készült termékeket, mint például a bambusz, a karton, az újrahasznosított műanyag és társai. A környezetbarát reklámajándék nagyszerű módja annak, hogy népszerűsítsd márkádat, miközben a fenntarthatóság iránti elkötelezettségedet is megmutatod. A fenntartható és környezetbarát reklámajándékok kiválasztásával csökkentheted céges ökológiai lábnyomodat, illetve a külvilágnak is közvetítheted üzenetedet. Nézz körbe nálunk és találd meg a céged számára legjobb megoldást: https://spark.hu/hu/kornyezetbarat-reklamajandekok/