Hoztunk pár tippet, hogy miket érdemes figyelembe venni a promóciós textil kiválasztásánál!

Hoztunk pár tippet, hogy miket érdemes figyelembe venni a promóciós textil kiválasztásánál!

A promóciós reklámtextilek olyan egyedi készítésű ruházati cikkek és kiegészítők, amelyeken egy cég logója és/vagy szlogenje látható. Ezek lehetnek pólók, sapkák, táskák, kabátok és egyéb ruhadarabok.

Reklámtextil használata a sikeres marketingkampányhoz! Íme pár tipp!

Egy kampány során számos apró dologra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy sikeres legyen. A reklámajándékok kiválasztása pedig az egyik kulcsfontosságú lépés. A kampány célközönsége és tartalma alapján már szinte tökéletesen be tudjuk lőni azt, hogy milyen típusú reklámajándékot adjunk, amik elnyerik majd a fogyasztóink tetszését. Ebben a cikkben megnézzük, milyen előnyökkel járnak a promóciós pólók egy vállalkozás számára, és hogyan segíthetik a marketingcélok sikeres megvalósítását.

Mi is pontosan a reklámtextil és mikor érdemes használni?

A promóciós reklámtextilek olyan egyedi készítésű ruházati cikkek és kiegészítők, amelyeken egy cég logója és/vagy szlogenje látható. Ezek lehetnek pólók, sapkák, táskák, kabátok és egyéb ruhadarabok. A promóciós textilek célja a márkaismertség növelése és egy vállalkozás vagy szervezet népszerűsítése olyan viselhető termékek használatával, amelyeken logójuk vagy üzenetük látható. Ezeket a termékeket gyakran reklámajándékként használják kiállításokon, rendezvényeken vagy akár egyenruhaként.

Miért pont reklámpólót válasszunk egy kampány részeként?

A promóciós pólóknál számos olyan tényező van, ami megkülönbözteti őket. A promóciós pólókat évek óta használják a cégek marketingeszközként és ennek számos oka van. Elsősorban hatékony módja a márka népszerűsítésére, az ismertség növelésére, és tartós benyomás keltésére a potenciális ügyfeleknél.

Dizájnos logóval pedig az utcán is hordani fogják az emberek pólódat, ezzel pedig növelhetik céged számára a márkaismertséget és ehhez semmi pluszra nincs szükséged csak egy modern és figyelemfelkeltő grafikára. Ehhez alapvető, hogy a fogyasztónk fejével gondolkodjunk. Mit is jelent ez? Ne arra törekedjünk, hogy a logónkat minél nagyobb méretben jelenítsük meg, hanem az egyedi dizájnra, ami cégünkhöz kapcsolódik, de mégsem direktbe a logónkat kapja az ügyfél. Természetesen, ha munkaruhának szánjuk, akkor érdemesebb lehet az egyszerűségre és a könnyen értelmezhetőségre menni, azaz a logót és a szlogent elhelyezni a pólót, ami alapján könnyen megkülönböztetik az ott dolgozókat a vásárlók.

Emblémázott póló

Hoztunk pár tanácsot, ami alapján biztosan megtalálod kampányodhoz az álom pólót:

1. A póló színe

Cégünk színeit érdemes a póló kiválasztásánál is figyelembe venni, hiszen ezzel képesek lehetünk még hatékonyabban elérni célközönségünk. Ráadásul fogyasztóink könnyebben felismerhetnek minket, hiszen a már jól megszokott színeket látják majd. Például egy üzletben, ha az eladók egyenruhája egységes és a cég színeit tartalmazza, akkor biztosan tudni fogják, hogy kihez fordulhatnak segítségért.

2. A póló anyaga

Számos különböző póló érhető el nálunk és tudjuk, hogy nehéz a választás. Szeretnénk segíteni abban, hogy mi alapján tudod megtalálni a tökéletes pólót. Elsősorban beszéljünk a póló anyagáról, például 100% pamutból készült, pamut és poliészter keverék, vagy biopamut, ami egy környezettudatos választás. Ezenfelül érdemes figyelembe venni a póló grammját is. Hogy ez mit is jelent? Egyes típusú pólóinknál láthattok egy számot, ami azt jelöli, hogy a póló hány grammos. Például lehet 150 g, 135 g, 185 g és még sorolhatnánk. Ezek a gramm számok azt jelölik, hogy mennyi anyag van a pólókban, így, ha nyárra keresel egy pólót érdemes lehet kisebb grammosat választanod, ha pedig benti munkavégzéshez keresel egyenruhát, akkor jobb lehet a nagyobb grammos.

3. A promóciós textil használata

A promóciós textil használata akár a mindennapi munka során is lehetséges, hiszen számos olyan piaci terület van, ahol a munkaruha kötelező vagy előnyben részesített. Példaként vehetünk egy elektronikai termékeket értékesítő üzletet, ahol az eladók megkülönböztetése érdekében egységes pólókat biztosít a cég az alkalmazottaknak. Tökéletes példa lehet még egy kávézó, ahol szintén gyakoriak az egységes munkapólók, de akár még logózott kötények is. Számos olyan különböző példát tudnánk mondani, ahol hasznát veheti egy cég az emblémázott pólóknak vagy textil termékeknek.

4. Mennyiség

Általánosságban elmondhatjuk, hogy minél nagyobb mennyiségben rendelsz reklámajándékot annál kisebb lesz az egységnyi költség. Érdemes átgondolnod, hogy mikor szeretnéd felhasználni a pólót, például munkaruha esetén érdemes többet is beszerezni, így az új kollégák érkezésével sem kell majd újrarendelned, hanem már kéznél lesz.

Elmondhatjuk, hogy a promóciós textil használata rendkívül praktikus, hiszen minél többen látják márkádat, annál valószínűbb, hogy emlékeznek majd rá, és eszükbe fog jutni, amikor szükségük lesz az adott termékre vagy szolgáltatásra. A promóciós pólók hosszú távú reklámozást biztosíthatnak egy vállalkozása számára. A promóciós pólók segíthetnek a vásárlói hűség kialakításában is, például, ha adsz egy ügyfélnek emblémázott pólót, azzal megmutatod neki, hogy értékeled Őt. Ez segíthet a vásárlói lojalitás kialakításában, és ösztönözheti az újravásárlásra. A promóciós pólók szinte teljesen személyre szabhatók, ami azt jelenti, hogy olyan dizájnt tehetsz rá, amely tükrözi márkád személyiségét és értékeit. Ez lehetővé teszi az egyedi és emlékezetes dizájn megjelenítését is, amely kiemeli pólóidat a versenytársak közül.

Összefoglalva, a promóciós pólók hatékony és költséghatékony módja a vállalkozás népszerűsítésének. Hosszú távú reklámozást biztosítanak, növelik a márkaismertséget, és növelik a vásárlók hűségét.