Reklámajándékok, amik segítenek megteremteni az irodai jóllétet

Reklámajándékok, amik segítenek megteremteni az irodai jóllétet

Sajnos mi magyarok eleve stresszesebbek, szorongóbbak vagyunk az európai átlagnál, és ezt bizony a koronavírus-járvány még tovább mélyítette. Épp ezért kell cégvezetőként azt a környezetet megteremtened, ahová a kollégáid nem csak dolgozni járnak be, de egyúttal fel is tudnak töltődni.

Sőt, továbbmegyünk: miért ne lehetne ezeket a stresszoldókat reklámajándékok formájában átnyújtani a kollégáid részére? Vagy akár promóciós ajándékként más cégvezetőket is arra ösztönözni, hogy így gondoskodjanak a munkatársaik szellemi jóllétéről?

A cikkben tehát olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amik oldják a stresszt, növelik a produktivitást, átmeneti időre kikapcsolják az agyat, egyszóval: megteremtik az irodai jóllétet.

Saját márkás stresszlabdák

Mi oldaná legjobban a stresszt, mint egy stresszlabda? A kis, nyomkodható labda igazi filléres klasszikus.

Sajnos a munkahelyi feszültség, bármennyire előrehaladó is a környezetünk, szinte kivétel nélkül, mindenhol jelen van. Mivel a stressz leggyakrabban izomfeszültségként jelentkezik, a labda ritmikus nyomkodása segít feloldani ezt a jellegű stresszt.

Miközben az izmok összeszorulnak, majd elengednek, a szervezetben szép lassan alábbhagy a feszültség, ráadásul segít a koncentrációban is.

A saját márkás stresszlabdádat többféle vidám színben is megrendelheted a Spark Promotions oldalán.

Stresszoldó színezők

A mindfulness színezők néhány évvel ezelőtt robbantak be a köztudatba, és azonnal hatalmas népszerűségre tettek szert. Pedig a színezés jótékony hatásáról már a híres pszichológus Carl Jung is értekezett.

A színezés maga egy hihetetlenül egyszerű, mégis hatékony módja annak, hogy kikapcsolja az agyat. Ugyanis egyetlen dologra kell koncentrálni, ami eltereli a figyelmet az épp aktuális problémáról.

Ennek oka, hogy a színezés nyugtatja a félelmet, az érzelmeket, szabályozó agyi központot és segít a koncentrációban.

Mindezek mellett a színezés visszarepít minket a gyermekkorunkba is, ezzel együtt pedig egy nagyon kellemes flow-élményt ad a színezőnek.

A saját márkás színeződet feldobhatod akár brandelt színes ceruza készlettel is.

Fidget Spinner

A kutatások szerint a Figdet Spinnerezés (tudod, ez is jó pár évvel ezelőtt volt divat, de azóta lecsengett) segíthet kordában tartani a stressz-szintet, valamint ez is javítja a koncentrációs képességet.

A Fidget spinnert kétféle színben rendelheted meg, teljesen a márkádra szabva.

Fitness-szalagok

A fitness-szalagok hasonlóan működnek, mint a stresszlabdák: itt is az izomzat összehúzódása és elernyedése oldja a stresszt.

Azonban lényeges különbség, hogy a szalag nemcsak kézzel, hanem lábbal is használható. Így tökéletes lehet például egy kollégádnak, akinek folyton jár a lába, hiszen valószínűleg ő is stresszoldásként használja a mozgást.

A brandelt fitness-szalagokat több, különböző színben is megrendelheted.

Fitness-karóra

Végül, de nem utolsó sorban érdemes aktivizálni a kollégáinkat egy finom célzással: például egy fitness-karórával. Az óra mutatja a pontos időt, van benne stopperóra, valamint lépésszámláló és kalóriamérő is.

A sport ugyanis talán mindegyik közül a legjobb stresszoldó: javítja a vérkeringést, csökkenti az idegességet, az idegi fáradtságot, valamint hosszú távon jó hatással van a koncentrációs képességre és az elmére is.
A fekete fitness-karóránkat a linkre kattintva rendelheted meg.