5 környezetbarát reklámajándék ötlet cégeknek

5 környezetbarát reklámajándék ötlet cégeknek

Szerencsére nem csak fogyasztói oldalról történt zöld fordulat az elmúlt években: egyre több cégtulajdonos gondolja úgy, hogy felelős vezetőként fontos a környezetvédelem.

Szerencsére nem csak fogyasztói oldalról történt zöld fordulat az elmúlt években: egyre több cégtulajdonos gondolja úgy, hogy felelős vezetőként fontos a környezetvédelem.


A fenntarthatóság népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint egy 2020-ban megjelent tanulmány. E szerint a partnerek, fogyasztók mintegy 46%-ának kedvezőbb véleménye van azokról a cégekről, ahol környezetbarát reklámajándékokat, promóciós termékeket használnak.

De mit is takar pontosan a környezetbarát reklámajándék?

A fenntartható termékek lényegében környezeti-, társadalmi- és gazdasági előnyöket nyújtanak, miközben védik a környezetet, teljes élettartamuk alatt.

A környezetbarát promóciós termékek készülhetnek teljesen természetes anyagokból, vagy ami még ennél is jobb, újrahasznosított hulladékból.

Az utóbbi esetben a környezetre gyakorolt hatás ugyanis még kedvezőbb. Ráadásul a környezetbarát termékeket ugyanúgy el lehet látni márkajelzéssel, mint bármilyen más reklámajándékot.

Hogyan javítják a cég megítélését, illetve a marketing-stratégiát?

Manapság egyre több fogyasztó él környezettudatos életet. A saját szemléletmód alakulásával pedig egyenes arányban növekszik az elvárás, hogy a vállalkozások kövessék példájukat.

A környezetbarát promóciós termékek alkalmazása tehát most már nem opció, sokkal inkább az egyetlen reális, környezettudatos módja, ha el szeretnénk elérni a mai fogyasztókat.

A fenntartható termékek választásával így nem csak a már meglévő ügyfeleinket tehetjük elégedetté, hanem újabbakat is bevonzunk. Ezzel ugyanis pozitív képet festhetünk vállalkozásunkról, és az általános megítélésünk is sokkal jobb lesz.

Épp ezért a továbbiakban bemutatunk néhány fenntartható reklámajándékot, melyek segíthetnek a márkaépítésben.

#1 Fenntartható parafa tollak

A környezetbarát és újrahasznosított írószerek tökéletes öko ajándékok. Kiválóan alkalmasak a vállalati- és társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségünk kimutatására.

Az egyedi márkajelzéssel ellátott tollak, illetve egyéb írószerek az egyik legkelendőbb reklámajándékok. Ráadásul, ha újrahasznosított verziót választunk, munkatársaink és ügyfeleink láthatják, hogy valóban törődünk a környezetvédelemmel.

#2 Környezetbarát irodai kellékek, jegyzettömbök

Az újrahasznosított papírból készült jegyzettömbök használatával csökkenhetjük a saját-, és a cégünk ökológiai lábnyomát is. Ezen kívül ideális ajándék lehet az irodánkba, hiszen a napi használat miatt márkánk ismertségre tesz szert.

#3 Környezetkímélő IT-ajándékok

Talán nem mondunk túl nagy újdonságot azzal, hogy az IT-ajándékok a legnépszerűbbek a fogyasztók - és persze az ajándékozók - körében. Egyrészt ugyanis nagyon praktikus, hiszen az emberek majd’ minden nap használnak például vezeték nélküli töltőt, másrészről pedig kitűnően logózható termékekről van szó.

Ráadásul már készültek olyan IT-tartozékok is, amelyek ökotudatosak, például:

A praktikum, a mindennapi használat, valamint a feltűnően dizájnos küllem pedig együtt rendkívül hasznos promóciós termékké teszi az öko-barát tech kütyüket.

#4 Vászontáska

Egy logóval ellátott vászontáska remek lehetőséget kínál a márkánk szélesebb körű megismertetésére, hiszen hordozható. Így akár útközben, a járókelők, barátok, ismerősök is észrevehetik, és jobban rögzül a céges logónk. (És persze ezt a logót össze is kötik az öko-tudatossággal.)

Ráadásul ösztönzik az ügyfelet arra, hogy minél kevesebb alkalommal, vagy inkább egyáltalán ne használjon nejlonból készült szatyrokat a bevásárláshoz.

A vászon táskák praktikus és tartós ajándékok, amelyek bárhol, bármikor népszerűsítik vállalatunkat.

#5 Rozsdamentes bambusz termosz

A rozsdamentes acélból készült termoszok segítségével elkerülhetjük a műanyag palackok használatát. Ezen kívül hatalmas előnyük, hogy hosszú órákon keresztül melegen- illetve hidegen tartják italunkat.

Természetesen a termoszok is elláthatók márkajelzéssel - például lézergravírozás segítségével.

Összegzés

A környezetkímélő reklámajándékokkal tehát duplán nyerhetünk: egyrészt az ajándékoknak mindenki örül, másrészt a cégünk megítélését is rendkívül pozitív irányba befolyásolja. Ezenkívül cégvezetőként mi is megnyugodhatunk abban a tekintetben, hogy környezetbarát termékeket választottunk - csökkentve ezzel az ökológiai lábnyomunkat.