10 környezetbarát reklámajándék ötlet az új évre

10 környezetbarát reklámajándék ötlet az új évre

A kutatások azt mutatják, hogy az emberek 46%-a sokkal kedvezőbben ítéli meg a gyártót, ha a kapott promóciós termék környezetbarát.

2022 kétségkívül az innováció és a fenntarthatóság éve lesz - már ha az elmúlt időszak trendjeit vesszük figyelembe.

Az elvárások a fogyasztók részéről folyamatosan változnak. Egyre fontosabb, hogy a termékeknek kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, valamint, hogy fenntarható forrásokból szerezzék be a gyártáshoz szükséges alapanyagokat.

A kutatások azt mutatják, hogy az emberek 46%-a sokkal kedvezőbben ítéli meg a gyártót, ha a kapott promóciós termék környezetbarát. Ami még külön érdekes, hogy ez nem csak a fiatalabb generációkra igaz: az 55 év felettiek közel harmada nyilatkozott úgy, hogy 2019-ben tudatosan, több környezetbarát terméket vásárolt, mint 2018-ban.

Ez a trend pedig 2022-ben tovább folytatódik.

De pontosan mitől lesz fenntartható egy promóciós termék?

A környezetbarát reklámajándékok készülhetnek teljesen természetes vagy újrahasznosított anyagokból is.

Érdemes azonban vigyázni, hiszen a "fenntartható" és a "környezetbarát" kifejezéseket nagyon gyakran használják a termékek zöldmosására. Ez azt jelenti, hogy szakzsargonnal, tudományos szavakkal dobálózva "zöldítik" a termékeket - teljesen jogtalanul.

Milyen termékeket érdemes keresni?

Fenntartható reklámajándékok például a természetes anyagokból (bambuszból, kenderből, búzaszalmából) készült termékek.

10 környezetbarát reklámajándék ötlet a Spark Promotionstől

Az alábbiakban 10 olyan fenntartható terméket mutatunk, amelyet megtalálsz a Spark Promotions kínálatában.

#1 Legyező

Mi is lehetne jobb reklámajándék a nyári melegben, mint egy kézi legyező? Ez a praktikus termék textilből készült, így lehetőséget ad arra, hogy rányomtasd a céges logódat. A legyező váza bambuszból készült, így igazán környezetbarát választás.

#2 Vászontáska

Nagyon népszerű reklámajándékok a vászonból készült bevásárlótáskák is. Hiszen egyrészt kiváltja a környezetszennyező műanyag táskákat, másrészt hosszú élettartamúak, így a logód, a márkád nagyon sok emberhez eljuthat.

Gondolj csak bele, hogy már egy hétvégi bevásárlásnál is több tucat ember találkozik majd a brandeddel.

#3 Környezetbarát tollak

A tollak már kicsit elcsépelt, mondhatni hétköznapi reklámajándékok. Viszont egy kis "zöld-csavarral" adhatsz egy kis pluszt az ajándékozottadnak.

A kartonból készült toll 5 különböző színben (fekete, kék, zöld, piros és barna) kapható - igazi fenntartható alternatíva a műanyagból készült tollakkal szemben.

A vicces, kukoricacsutka formájú golyóstoll pedig felhívja magára a figyelmet. Slusszpoén, hogy a toll újrahasznosított műanyagból és kukoricából készült.

#4 Pamut kenyeres zsák

Jó megoldást jelent a papírhiányra, és még a fákat is védheted a pamutból készült kenyeres zsákkal, amibe bármilyen pékáru csomagolható. A táskán található egy zsinór is, amivel lezárható, így a zsákban lévő kenyér megőrzi a frissességét. A vászon szuperül logózható, és akár a bevásárlóközpontok parkolójában is promózhatsz vele.

#5 Biológiailag lebomló, PLA esőkabát

A fesztiválok igazi sztárja, a logózott baseball sapkák mellett, az esőkabát - hiszen a nyári eseményekre bármikor lecsaphat egy zápor. Azonban a fesztvilázókat ez sokszor nem érdekli - számukra kínálhatsz fenntartható alternatívát egy biológiailag lebomló, sőt komposztálható esőkabátot.

#6 Bambusz fogkefe

A bambuszból készült fogkefe 100%-ban lebomló és újrahasznosítható, ezenkívül - a vászontáskához hasonlóan - szintén tartós. Épp ezért, ha fontos számodra a fenntarthatóság, szuper promós termék lehet - például március 20-án, a "Szájápolás Világnapján".

#7 Bambusz öröknaptár

Az öröknaptár lényege, hogy évről évre újrahasználható, vagyis igazi "örökzöld". Mindamellett, hogy nagyon dizájnos darab, ami bármely íróasztalon, irodában jól mutat, még fenntartható is.

#8 Pamut tornazsák

A környezetbarát, pamutból készült hátizsák strapabíró, így akár túrázáshoz is használható. Hat szín közül (fehér, fekete, kék, lila, piros és barna) választhatsz, így biztosan találsz olyat, amelyik leginkább passzol a brandedhez.

#9 Bambusz telefontartó

A praktikus, bambuszból készült telefontartó igazi dekorelem, ami az otthon és az iroda éke lehet. Remek promóciós ajándék azoknak, akik rajonganak az IT-kütyükért, ugyanakkor előnyben részesítik a környezetbarát megoldásokat.

#10 Öko kulacsok

A bambuszból készült termobögre télen melegen tartja a kávét, teát, nyáron pedig hűsítő vizet vagy limonádét kortyolhatnak belőle az ajándékozottak.

Az üveg ivópalack rusztikusabb, de szintén környezetbarát alternatívát kínál azoknak, akik nem szeretnék PET-palackokkal szennyezni a környezetet.