Miért adjunk belépőcsomagot az új munkavállalóknak?

Miért adjunk belépőcsomagot az új munkavállalóknak?

A belépőcsomagnak számos előnye van. A belépőcsomag egy remek módja annak, hogy motiváljuk az új munkavállalókat. Megalapozzuk vele a bizalmat és a lojalitást. A belépőcsomag egy befektetés, ami hosszabb távon megtérül. A céges identitást erősíti.

Az első benyomás mindent eldönt, ez alól a munkahely sem kivétel. Amikor egy új munkavállaló belép a céghez, az első benyomást nagyban befolyásolja a belépőcsomag. Ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassuk az új kollégáknak, mennyire fontosak nekünk, és örülünk, hogy csatlakozott a csapatunkhoz.

A belépőcsomagnak számos előnye van:

Jó benyomást kelt: Amikor egy új munkavállaló egy átgondolt, hasznos belépőcsomagot kap, az azt mutatja, hogy a cég profi, gondoskodik a munkavállalóiról és figyel a részletekre. Ez egy remek módja annak, hogy megalapozzuk a bizalmat és a lojalitást.

Motiválja az új munkavállalókat: A belépőcsomag egy remek módja annak, hogy motiváljuk az új munkavállalókat, és hogy érezzék, hogy a csapat részévé váltak. A hasznos és praktikus tárgyak megkönnyítik a beilleszkedést és a munkába állást.

Erősíti a céges identitást: A belépőcsomagon elhelyezett céges logó segít erősíteni a céges identitást és az összetartozást. Ez egy vizuális emlékeztető a cég értékeire és küldetésére.

Reklámozza a céget: A belépőcsomag remek reklámhordozó lehet a cég számára. A logóval ellátott tárgyak, mint a bögre, toll, vagy póló, bárhová eljutnak az új munkavállalóval, és hirdetik a céget.

Belépőcsomag

Milyen termékeket tegyünk a belépőcsomagba?

A belépőcsomag tartalma a cég profiljától, az új munkavállalók pozíciójától és a cég büdzséjétől függően változhat. Azonban van néhány általános dolog, amit érdemes beletenni:

  • Céges irodaszerek: toll, jegyzettömb, névjegykártya, tolltartó, irattartó mappa, post-it
  • Információs anyagok: céges brosúra, munkarend, üdvözlőlap a vezetőségtől, céges kézikönyv, a cégkultúrát bemutató anyag, jutalmazási és juttatási rendszer ismertetője
  • Hasznos tárgyak: bögre, termosz, pendrive, power bank, esernyő, kulcstartó, tollbicska, zseblámpa
  • Márkázott ajándékok: póló, toll, bögre, termosz, notesz, napszemüveg, sapka, kulcstartó
  • Egyéni ajándékok: a munkakörhöz kapcsolódó tárgyak, pl. programozónak pendrive, SD kártya, programozó bögre; marketingesnek jegyzettömb, toll, power bank; ügyfélszolgálatosnak stresszlabda, toll, bögre; vezetőnek íróeszköz szett, bőr mappa, power bank

Tippek a belépőcsomag összeállításához:

  • Kérdezd meg az új munkavállalókat, hogy mire lenne szükségük. Ez segít a személyre szabásban és abban, hogy valóban hasznos tárgyakat adjunk.
  • Válassz jó minőségű és hasznos tárgyakat. A belépőcsomag célja, hogy jó benyomást keltsen, ezért fontos, hogy a tárgyak tartósak, praktikusak és illeszkedjenek a cég arculatához.
  • Tedd egyedivé a belépőcsomagot a céges logóval és egy kedves üdvözlettel. Ez egy remek módja annak, hogy erősítsd a céges identitást és megmutasd, hogy mennyire örülsz az új munkatársnak.

Ne feledd, a belépőcsomag egy befektetés, ami hosszabb távon megtérül. Ha időt és energiát fektetünk a belépőcsomag összeállításába, az megtérül majd. Fontos, hogy a belépőcsomag ne csak egy egyszerű ajándék legyen, hanem valódi értéket képviseljen a munkavállalók számára, és segítse őket az új környezetbe való könnyebb beilleszkedésben. A céges identitás erősítése és a pozitív munkahelyi környezet kialakítása érdekében érdemes olyan tárgyakat választani, amelyek tükrözik a cég értékeit és segítenek az új kollégáknak abban, hogy azonnal otthonosan érezzék magukat a vállalati közegben.