Céges rendezvény: ajándék ötletek vendégeknek, dolgozóknak

Céges rendezvény fajtái, és a hozzájuk kapcsolódó ajándék ötletek a vendégek, illetve dolgozók számára. Hasznos tippek, tanácsok első kézből!

Számos fajtája van a különböző céges rendezvényeknek, melyek mind másféle szervezést igényelnek. Vannak kifejezetten belső, azaz csak a dolgozók részére megvalósítandó események, vannak külső, a cég partnereinek, ügyfeleinek szóló rendezvények, illetve vegyes közönségnek szánt összejövetelek, ahová meghívják a dolgozók családját, illetve az üzletfeleket is.

A céges rendezvények során nemcsak a helyszínre, ételre-italra, technikai feltételekre és egyéb infrastruktúrára kell odafigyelni, hanem az emberekkel való személyes törődésre is. Ez egyrészt a házigazdák, illetve hoszteszek feladatából (udvarias eligazítás, barátságos kiszolgálás), másrészt a résztvevők megajándékozásához kötődő figyelmességből áll.

Az ajándékoknak nem feltétlenül kell drágának lennie, nagyobb hangsúly van talán a gesztuson, illetve az „ajándékban rejlő” érzelmi tölteten. A céges rendezvény ajándék ötletek tárháza szinte kimeríthetetlen, lássunk néhány példát ezekre a különböző rendezvény típusokon keresztül!

Ünnepi céges rendezvény

Az év végi, karácsonyi ünneplést a legtöbb cég megtartja. A szűk körű, kisebb céges, csupán dolgozóknak szóló karácsonyi bulik viszonylag kevesebb szervezést igényelnek, de igen jótékony hatással lehetnek a kollegiális kapcsolatok fejlődésének. A dolgozóknak szóló apró, ötletes ajándék mindenképpen telitalálat. Lehet ez egy emblémázott vagy kedves ünnepi szöveggel feliratozott póló, bögre, pendrive vagy akár egy névre szóló gravírozott toll is.

Nagyobb karácsonyi céges rendezvénynél, pl. családi nap, már a hozzátartozókra is gondolni kell. A gyerekek különösen szeretik az állatos vagy Mikulást ábrázoló meglepetéseket, pl. karácsonyi takaró, a hölgyeknek remek választás egy-egy illatos gyertya vagy dekorációs szett , az apukáknak pedig egy vicces sörös korsó.

Csapatépítés, motivációs tréning

Az általában 1-2 napos, külső helyszínen tartott csapatépítő céges rendezvények során a különböző feladatok megoldása, problémák leküzdése a cél. Ilyenkor a legtöbb esetben csapatokra osztva vesznek részt a dolgozók a programon, és mind szellemi, mind fizikai megmérettetésen mennek keresztül.

A különböző csapatok különböző színű, fazonú „munkaruhában” tevékenykedhetnek, melyet aztán hazavihetnek ajándékként. Ez lehet logózott vagy feliratozott póló, pulóver, sapka, mellény, nadrág vagy dzseki is. Emellett a gyakorlatok során használt tárgyak is lehetnek ajándékok, pl. esernyő vagy termoszbögre.

A verseny végén kiosztásra kerülő díjak lehetnek igazán motiváló, exkluzív meglepetések,amelyeket büszkén vehetnek át a nyertesek. Jó ötlet lehet az utazótáska, fürdőszett nőknek vagy szerszámos készlet férfiaknak.

Céges prezentációk, bemutatók ügyfeleknek, partnereknek

Egy konferenciatermes céges bemutató általában elég „száraz” esemény szokott lenni. Az üzletfelek leülnek az előadóterembe, és kisebb-nagyobb szünetekkel meghallgatják az előadásokat. A rendezvény hangulata emelhető kisebb-nagyobb ajándékokkal, természetesen az adott üzleti konferencia vagy prezentáció nívójához igazodva.

A céges partnerek, ügyfelek megbecsülése elsőrendű szempont, mely elérhető egy-egy személyre szóló, különleges ajándékkal. A névvel ellátott minőségi ajándéktárgyak minden esetben megdobogtatják a megajándékozott résztvevők szívét. Ilyen ajándék ötlet lehet egy gyönyörű, gravírozott toll szett szintén gravírozott díszdobozban , egy elegáns, bőr irattartó mappa  vagy egy luxus boros szett.